Domácí jablečný ocet a jeho účinky na zdraví
Domácí cukrový peeling
Rozmarýnová voda proti vypadávání vlasů
4 domácí tipy pro krásné a zdravé zuby
Dopřejte si domácí pivní šampon a kondicionér
9 přírodních domácích léků proti kašli
Výroba domácího mýdla aneb jak na to
Domácí čistící prostředky šetří peníze i zdraví
Domácí cukrový peeling
Rozmarýnová voda proti vypadávání vlasů
4 domácí tipy pro krásné a zdravé zuby
Dopřejte si domácí pivní šampon a kondicionér
9 přírodních domácích léků proti kašli
Výroba domácího mýdla aneb jak na to
Domácí čistící prostředky šetří peníze i zdraví
Domácí jablečný ocet a jeho účinky na zdraví
Jablečný ocet je skutečný skvost každé hospodyňky. Jeho využití jak tak rozmanité, že překvapí snad každého. Kromě domácnosti má i skvělé účinky na zdraví a těm se dnes budeme věnovat.
Jablečný ocet a zdraví
Jablečný ocet upadl téměř v zapomnění, a teprve před několika lety zažil velký comeback. Od té doby slaví ocet triumfální návrat do domácností v mnoha zemích. Kořeny užívání jablečného octu sahají do dob starověku. Již egyptská královna Nefertiti pečovala o svou krásu pomocí octových koupelí. Jablečným octem ošetřovala i své krásné vlasy, které díky němu získaly zdravý lesk, protože ocet má schopnost prokrvit vlasovou pokožku a působí pozitivně na její kyselou ochrannou vrstvu. Pokud ocet pravidelně pijeme, upravuje nám látkovou přeměnu.Jablečný ocet dále čistí ledviny, napomáhá při chronické únavě, léčí infekce dutin, bolesti hlavy, bolesti v krku a chřipku, čistí pleť a tím odstraňuje problémy jako je akné nebo dermatitida, napomáhá ke snížení krevního tlaku a cholesterolu. Ocet dokáže zničit candidu (kvasinkovou infekci) a houby, osídlí střevo přátelskými bakteriemi, čímž obvykle zastaví touhu po cukru. Pomáhá při dně, artritidě a ztuhlých kloubech, podporuje tvorbu žaludečních kyselin, odstraňuje pálení žáhy
Výroba domácího jablečného octu
Dříve se jablečný ocet vyráběl doma pomocí lisu na ovoce a byl to odpadní produkt, protože se na jeho výrobu používalo padané ovoce. Dnes se na získání jablečné šťávy používají čerstvé plody a lis na ovoce se může nahradit elektrickým odšťavňovačem. Šťáva se nechá kvasit, až vznikne povlak octové plísně, která se objeví na povrchu jako lepkavá pěna. Kvasinky se přidávat nemusí, ale procesu kvašení napomohou.Postup při přípravě
Jablka umyjeme, nakrájíme na čtvrtky, shnilá místa odstraníme. Kousky jablek dáme do lisu na ovoce nebo do odšťavňovače. Šťávu naplníme do sklenice, přidáme trochu sušeného droždí a pevně uzavřeme. Necháme stát asi 4 týdny. Z povrchu občas sbíráme octovou plíseň a potom protřepeme. Když má ocet požadovanou chuť, přefiltrujeme jej přes lněné plátno a naplníme do čistých vyvařených lahví.Autor: Jad
Domácí jablečný ocet a jeho účinky na zdraví. Vyrobte si domácí jablečný ocet. Má skvělý vliv na imunitu, infekční choroby, bolest v krku, čistí pleť
Zdravá výživa
304
Komentáře
YouTube
Obrázek
KOMENTÁŘ