Zdraví

Co jíst při překyselení organismu

30.10 2015|Nemoci
Co jíst při překyselení organismu

Překyselení organismu je celosvětový problém, který má na svědomí mnoho chorob, protože zdraví je bezprostředně závislé na rovnováze mezi kyselostí a zásaditostí našeho těla.

Přirozené vnitřní prostředí Ph krve je 7,36–7,44, tedy zásadité a tělo si tuto hodnotu hlídá. Pokud však dochází k překyselení, tělo je náchylné na řadu nemocí, včetně těch civilizačních. Vlivem špatného životního stylu je v dnešní době velmi obtížné udržet si normální kyselost organismu. Mnoho lidí má problémy s překyselením organismu, aniž by o tom vědělo.

Co způsobuje překyselení organismu

  • Konzumace kyselinotvorných potravin,
  • konzumace potravin s chemickými přísadami,
  • konzumace alkoholu, kávy a černého čaje,
  • nedostatek tekutin,
  • stres a nedostatek pohybu,
  • povrchní dýchání- příliš často dýcháme nepravidelně, málo a povrchně. tělu chybí kyslík a nadbývá oxid uhličitý,který tělo překyseluje.

Co může způsobit překyselení organismu

  • Obezitu, cukrovku
  • kardiovaskulární nemoci - infarkt, CMP,
  • oslabení imunity,
  • artrozu, revma,
  • alergie,
  • migrény,
  • předčasné stárnutí,
  • rakovinu,
  • únavu, nedostatek energie.

Co jíst při překyselení organismu

Aby tělo udrželo stálé vnitřní prostředí, potřebuje dostatek zásaditých látek. Tělo si zásadité látky nedovede samo vytvářet a získává je tak pouze z potravin. Pro odkyselení organismu je potřeba zvýšit příjem zásadotvorných potravin a snížit příjem kyselinotvorných potravin. Především je důležité jíst hodně čerstvé zeleniny a ovoce, v průběhu dne vypít alespoň 2 litry čisté vody, každé sousto řádně rozkousat a nejíst na noc.

Zásadotvorné potraviny:

  • ovoce - pomeranče, banány, jablka, hrušky, maliny, meruňky, mango, fíky, meloun
  • zelenina - hlávkový salát, celer, řepa, mrkev, rajčata, květák, houby, meloun, ředkvičky, brokolice, špenát, okurky, česnek, cibule
  • jablečný ocet, zázvor,
  • plzeňské pivo
  • mák, hrozinky, med
  • zelený a bylinný čaj
  • citrón
  • luštěniny,
  • tofu,
  • vejce na tvrdo

Kyselinotvorné potraviny:

  • Vepřové, telecí, hovězí, kuřecí maso,
  • uzeniny,
  • cukr, bílá mouka,
  • káva, čaj černý, perlivé nápoje, slazené limonády, alkohol,
  • bílá rýže, těstoviny,
  • vinný a běžný ocet,
  • čokoláda
  • smetana, mléko, tvaroh, měkký i tvrdý sýr, margarín.

Překyselení organismu můžete zjistit z moči pomocí Ph papírků, které jsou k zakoupení v každé lékarně.

Autor: Liv

Překyselení organismu je celosvětový problém, který má za následek vznik mnoha nemocí Správným jídelníčkem se můžete překyselení organismu vyhnout. Co jíst a nejíst při překyselení organismu
Zdravá výživa

 308 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ