Co způsobuje překyselení organismu
- Konzumace kyselinotvorných potravin,
- konzumace potravin s chemickými přísadami,
- konzumace alkoholu, kávy a černého čaje,
- nedostatek tekutin,
- stres a nedostatek pohybu,
- povrchní dýchání- příliš často dýcháme nepravidelně, málo a povrchně. tělu chybí kyslík a nadbývá oxid uhličitý,který tělo překyseluje.
Co může způsobit překyselení organismu
- Obezitu, cukrovku
- kardiovaskulární nemoci - infarkt, CMP,
- oslabení imunity,
- artrozu, revma,
- alergie,
- migrény,
- předčasné stárnutí,
- rakovinu,
- únavu, nedostatek energie.
Co jíst při překyselení organismu
Aby tělo udrželo stálé vnitřní prostředí, potřebuje dostatek zásaditých látek. Tělo si zásadité látky nedovede samo vytvářet a získává je tak pouze z potravin. Pro odkyselení organismu je potřeba zvýšit příjem zásadotvorných potravin a snížit příjem kyselinotvorných potravin. Především je důležité jíst hodně čerstvé zeleniny a ovoce, v průběhu dne vypít alespoň 2 litry čisté vody, každé sousto řádně rozkousat a nejíst na noc.Zásadotvorné potraviny:
- ovoce - pomeranče, banány, jablka, hrušky, maliny, meruňky, mango, fíky, meloun
- zelenina - hlávkový salát, celer, řepa, mrkev, rajčata, květák, houby, meloun, ředkvičky, brokolice, špenát, okurky, česnek, cibule
- jablečný ocet, zázvor,
- plzeňské pivo
- mák, hrozinky, med
- zelený a bylinný čaj
- citrón
- luštěniny,
- tofu,
- vejce na tvrdo
Kyselinotvorné potraviny:
- Vepřové, telecí, hovězí, kuřecí maso,
- uzeniny,
- cukr, bílá mouka,
- káva, čaj černý, perlivé nápoje, slazené limonády, alkohol,
- bílá rýže, těstoviny,
- vinný a běžný ocet,
- čokoláda
- smetana, mléko, tvaroh, měkký i tvrdý sýr, margarín.
Překyselení organismu můžete zjistit z moči pomocí Ph papírků, které jsou k zakoupení v každé lékarně.
Autor: Liv
Překyselení organismu je celosvětový problém, který má za následek vznik mnoha nemocí Správným jídelníčkem se můžete překyselení organismu vyhnout. Co jíst a nejíst při překyselení organismu
Zdravá výživa