Zdraví

Bezlepkové tvarohové knedlíky s jahodami

19.05 2018|Zdravé recepty
Bezlepkové tvarohové knedlíky s jahodami

Bezlepkové tvarohové knedlíky s jahodami připravené z rýžové mouky jsou vhodné pro celiaky i všechny ostatní. Tvarohové knedlíky z bezlepkové mouky jsou velmi jednoduché na přípravu a jejich chuť je stejná, možná ještě lepší než při použití obyčejné mouky.

Ingredience na bezlepkové tvarohové knedlíky:

  • 100 g másla (rozpuštěné na přelití)
  • špetka soli
  • moučkový cukr (na posypání)
  • 2 žloutky
  • 500 g měkkého tvarohu (polotučný)
  • 300 g rýžové mouky
  • 150 g tvrdého tvaroho (na posypání)
  • 500 g jahod

Příprava bezlepkových tvarohových knedlíčků:


1. V míse smíchejte měkký tvaroh s rýžovou moukou a špetkou soli. Přidejte žloutky a nejprve vařečkou a pak ručně zpracujte na hladké těsto. Pokud je rýžové mouky málo, tak přisypte tak, aby vzniklo konzistentní těsto.

2. Těsto nechte asi půl hodiny zakryté v chladu odpočinout. Z těsta vyválejte menší kuličky. Uvařte je ve vroucí vodě.

3. Mezitím si svařte jahody s cukrem a vodou. Rozehřejte máslo a nastrouhejte tvaroh.

4. Podáváme přelité máslem, jahodami a posypané tvarohem a moučkovým cukrem.

Rýžová mouka

Rýžová mouka neobsahuje gliadin (frakce glutenu) a má nízký obsah sodíku. Tento typ bezlepkové mouky je lehce stravitelný. Rýže obecně obsahuje kolem 7 procent proteinu. V rýži, tedy hlavně v celozrnné, najdeme poměrně dobře zastoupené vitaminy řady B hlavně niacin, potom B1,2,6, a kyselinu listovou. Rýže je bohatým zdrojem fosforu a draslíku, méně už je hořčíku, ještě méně vápníku a zinku a nejméně má železa.



Autor. Liv

Bezlepkové tvarohové knedlíky s jahodami, máslem a sypaným tvarohem jsou vynikající pro celiaky o ty, kteří bezlepkovou dietu nemusí dodržovat.
Zdravá výživa

 306 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
KOMENTÁŘ