Zdraví

Proteinové muffiny s banánem

16.02 2016|Zdravé recepty
Proteinové muffiny s banánem

Vysoce výživný muffin s vysokým obsahem bílkovin může být skvělým nástrojem pro ty, kteří nemají příliš času na vaření, ale přitom chtějí svému tělu dodat vše potřebné. Díky nízkému obsahu tuku a velkému množství prospěšných složek mohou být tyto muffiny pokládány za fitness občerstvení.

Ingredience na proteinové muffiny s banánem:


Mokré přísady:
  • 2 rozmixované banány
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1/3 šálku tučného řeckého jogurtu
  • 1 vejce
  • 1/3 šálku mandlového mléka
  • 1/2 šálku arašídového másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce lněného oleje

Suché přísady:
  • 1 šálek hladké mouky
  • 3/4 šálku pšeničné mouky
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 55-60 g hořké čokolády

Příprava proteinových muffinů s banánem:


1. Předehřejte troubu na 220 stupňů.

2. Smíchejte všechny suché přísady a dejte bokem.

3. Roztopte máslo tak, aby bylo hnědé. Rozpalte ho na pánvi na teplotu 180 stupňů. Jakmile se na povrchu objeví malé bublinky, máslo okamžitě odstraňte z tepla.

4. Smíchejte banány, med, třtinový cukr, řecký jogurt a vejce. Jakmile vznikne hladká směs, přilijte mandlové mléko. Poté přidejte arašídové máslo, vanilku a roztopené máslo. Vše důkladně rozmíchejte.

5. Kapalnou směs pomalu nalijte do suché směsi. Míchejte tak dlouho, dokud vám nevznikne konzistentní těsto.

6. Těstem naplňte formičky na muffiny skoro až po okraj. Pečte při 220 stupních asi 7 minut. Poté snižte teplotu na 180 stupňů a pečte 10-12 minut. Přičemž párátkem kontrolujte, zda už muffiny nejsou hotové. V takovém případě je můžete vytáhnout dříve.

Autor: Liv

Proteinové muffiny s banánem. Vysoce výživný muffin s vysokým obsahem bílkovin je jednoduchý a rychlý na přípravu. Proteinové muffiny
Zdravá výživa

 303 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
KOMENTÁŘ