10 levných přírodních antibiotik, na které nedáte dopustit
Kinesiotaping – jednoduchá pomoc od bolesti svalů a kloubů
Solná jeskyně a její účinky na naše zdraví
Baňková masáž a její blahodárné účinky na vaše zdraví
Aromaterapie a její blahodárné účinky na zdraví
10 levných a účinných domácích léků na bolest zubů
7 důvodů, proč byste si před spaním měli masírovat nohy
10 přírodních způsobů, jak se rychle zbavit strií
10 úžasných účinků ricinového oleje na pleť a vlasy
Kinesiotaping – jednoduchá pomoc od bolesti svalů a kloubů
Solná jeskyně a její účinky na naše zdraví
Baňková masáž a její blahodárné účinky na vaše zdraví
Aromaterapie a její blahodárné účinky na zdraví
10 levných a účinných domácích léků na bolest zubů
7 důvodů, proč byste si před spaním měli masírovat nohy
10 přírodních způsobů, jak se rychle zbavit strií
10 úžasných účinků ricinového oleje na pleť a vlasy
10 levných přírodních antibiotik, na které nedáte dopustit
Když lidé onemocní, jako první jdou k lékaři, od kterého si v naději vezmou zázračné pilulky, sirupy a léky, které je mají rychle postavit na nohy. V případech, kdy jde o bakteriální infekci, předepisují lékaři antibiotika. Málokdo si však uvědomuje, že tyto léky mají řadu vedlejších účinků, které nám často mohou více uškodit než pomoci.
Antibiotika začnou infekci ničit během několika málo hodin od podání. Kromě toho však ničí i přirozenou mikroflóru střev a zabíjí prospěšné bakterie, což vede nejen k negativním důsledkům, jako jsou potravinové alergie a poruchy zažívacího traktu, ale také k oslabení imunitního systému.
Pokud používáte chemická antibiotika, měli byste si upravit jídelníček tak, aby v něm bylo co možná nejvíce produktů, které obsahují zinek, selen a vitamíny A, C, E, které mají fungicidní vlastnosti.
Pokud chcete používat pouze přírodní antibiotika, pak pro ně nemusíte chodit daleko, většinu z nich můžete najít běžně ve vaší kuchyni. Tyto dary přírody mají vysoké antibakteriální, antimykotické a antivirové vlastnosti a jsou schopny chránit lidské tělo od škodlivých bakterií. Dnes pro vás máme 10 nejlepších přírodních antibiotik, které doma můžete najít.
Nejlepší obranou proti nemoci je prevence. Stačí proto tyto potraviny přidávat do svého každodenního jídelníčku a mít důvěru v jejich prospěšnost.
Autor: Jad
Co byste měli vědět o antibiotikách
Většina antibiotik ovlivní infekci již několik málo hodin po podání. Nicméně, je velmi důležité dbát na správné zakončení léčby, protože infekce se může vrátit a stát si silnější a odolnější vůči lékům, které jste na ní používali. To znamená, že byste museli použít ještě silnější antibiotikum.Pokud používáte chemická antibiotika, měli byste si upravit jídelníček tak, aby v něm bylo co možná nejvíce produktů, které obsahují zinek, selen a vitamíny A, C, E, které mají fungicidní vlastnosti.
Pokud chcete používat pouze přírodní antibiotika, pak pro ně nemusíte chodit daleko, většinu z nich můžete najít běžně ve vaší kuchyni. Tyto dary přírody mají vysoké antibakteriální, antimykotické a antivirové vlastnosti a jsou schopny chránit lidské tělo od škodlivých bakterií. Dnes pro vás máme 10 nejlepších přírodních antibiotik, které doma můžete najít.
1. Česnek
Česnek je silné přírodní antibiotikum, které aktivně bojuje proti bakteriím, jako jsou stafylokoky, streptokoky a další. Četné studie také ukázaly, že u pacientů, kteří jedli každý den česnek, zmizely zdravotní problémy jako cukrovka, vysoký krevní tlak, alergie, bolesti zubů a onemocnění srdce.Česnek
2. Křen
Tato rostlina nejen, že pomáhá tělu bojovat s infekcemi, ale zároveň zvyšuje aktivitu imunitního systému a je účinná při léčbě onemocnění v krku a horních cestách dýchacích. Ukázalo se, že pravidelná konzumace křenu může zabít bakterie, které způsobují onemocnění močových cest.Křen
3. Ovoce a zelenina bohaté na vitamín C
Je známo, že vitamín C posiluje imunitní systém a zlepšuje schopnost těla bojovat s nemocí. Vitamín C pomáhá tělu léčit hadí uštknutí, překonat bakteriální a virové infekce i zahojit rány. Vitamín C se skrývá v rybízu, pomerančích, citronech, kiwi, jahodách, švestkách, melounech, paprikách, cibuli, petrželi, zelí, chřestu, rajčatech a špenátu.Citrusové plody
4. Med
Med byl pro své jedinečné léčivé vlastnosti ceněn již ve starověku. Lidé jej často nazývají přírodním antibiotikem. Tento včelí produkt má antibakteriální, antivirové, protiplísňové, protizánětlivé, antioxidační a antiseptické vlastnosti. Navíc dokáže hojit rány.Med
5. Skořice
Skořice má dlouhou historii jako lék i jako koření. Její schopnosti jsou opravdu unikátní. Skořice obsahuje užitečné látky, které jsou schopné zastavit růst bakterií a plísní, včetně rodu Candida. Skořice je bohatá na antioxidanty. Má pozitivní vliv na slinivku a reguluje hladinu krevního cukru a inzulínu v krvi. Je jednou z nejlepších prevencí diabetu.Skořice
6. Zázvor
Zázvor se tradičně používá k léčbě nachlazení a chřipky, ale jeho diuretické vlastnosti byly objeveny až nedávno. Podle studí pomáhá zázvor zabít chřipkový virus a zvyšuje schopnost imunitního systému bojovat s infekcí. Zázvor se doporučuje jako prevence nevolnosti a zvracení, kinetózy a při chemoterapii. Zázvor je široce používán při poruchách žaludku, ke snížení bolesti u osteoartritidy a dokonce i jako přírodní prevence rakoviny.Zázvor
7. Eukalypt
Eukalypt může být používán jako lokální antibiotikum, které lze aplikovat na pokožku, kde zničí bakterie. Tato rostlina se používá v boji s infekcemi, při léčbě všech druhů kašle, i jako účinné antipyretikum. Eukalypt je považován za přírodní antiseptikum, které zabíjí houby, bakterie i viry.Eukalypt
8. Echinacea
Rostlina jménem echinacea obsahuje látky, které zvyšují aktivitu imunitního systému, působí proti bolesti, snižují záněty a mají protivirový a antioxidační účinek. Profesionální bylinkáři doporučují používat echinaceu k léčbě infekce močových cest, kandidózy, zánětu středního ucha, plísňové infekce, zánětu vedlejších nosních dutin, senné rýmy a dokonce i při pomalém hojení ran. Podle studií se dá extraktem z echinacey aktivně bojovat proti herpes viru, nachlazení a chřipce. Zároveň dokáže zničit bakterie typu Staphylococcus aureus.Echinacea
9. Jablečný ocet
Jablečný ocet obsahuje kyselinu jablečnou, která je známá pro své antivirové, antibakteriální a antimykotické vlastnosti. Jablečný ocet je smrtící pro všechny typy mikrobů, které napadají ústa. Jablečný ocet působí jako houba, která vysává z těla toxiny a škodlivé mikroorganismy.Jablečný ocet
10. Bobkový list
Bobkový list, známý též jako vavřínový list, má úžasné vlastnosti inhibovat nebo zničit celou řadu škodlivých bakterií a plísní, čímž umožňuje přežívání a množení prospěšných bakterií v našem těle.Bobkový list
Nejlepší obranou proti nemoci je prevence. Stačí proto tyto potraviny přidávat do svého každodenního jídelníčku a mít důvěru v jejich prospěšnost.
Autor: Jad
10 levných přírodních antibiotik, na které nedáte dopustit. Přírodní antibiotika na rozdíl od těch chemických zničí pouze škodlivé bakterie v těle. Ty prospěšné tam zůstávají
Zdravá výživa
310
Komentáře
YouTube
Obrázek
KOMENTÁŘ