Zdraví

Ricotta a zdraví

30.10 2015|Potraviny
Ricotta a zdraví

Ricotta se často zařazuje mezi sýry, ale nejedná se o sýr. Je to mléčný výrobek ze syrovátky kravského nebo kozího mléka, vzhledově podobný tvarohu.

Čerstvá ricotta má nasládlou chuť, ale i přesto je nejméně kalorickým mléčným výrobkem. Proto je velmi vhodná při redukčních dietách, kdy nahradí tučné sýry, smetanu a máslo. Je vhodná pro všechny věkové kategorie, od kojenců až po staré lidi, nemocné a diabetiky. Je ideální především pro ty, kteří se chtějí řídit zásadami moderní zdravé výživy.

Účinky ricotty na zdraví:

  • Je to výrobek s vysokým obsahem bílkovin a nutriční hodnotou.
  • Má nejmenší obsah tuků z mléčných produktů.
  • Ricotta nezatěžuje trávicí trakt, je lehce stravitelná.
  • Obsahuje důležité množství vápníku, který se snadno vstřebává, vitamíny B1, B2, B3 a A, minerální soli, především sodík, draslík a fosfor.
  • Syrovátkové proteiny obsažené v ricottě mají podle odborníku dobrý vliv na krevní tlak a cévy.

Jak ricottu použít v kuchyni:

Ricotta má v kuchyni velké využití, používá se jako náhražka máslo, sýru, šlehačky, majonézy a jiných tučných mléčných výrobků. Je vhodná do pomazánek, do polévek, omáček nebo jako náplně do moučníků. Je výborná ale i samotně se zeleninou, ovocem nebo třeba oříšky. S ricottou se dají udělat zázraky v kuchyni a cenově je srovnatelná s čerstvými sýry.

Autor: Liv

Ricotta a zdraví. Ricotta je zdravá náhražka sýrů, másla, smetany, majonézy a jiných tučných mléčných výrobků. Účinky ricotty na zdraví ..
Zdravá výživa

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ